De Microsoft Lumia 535 komt eraan!

Hoewel de Microsoft Lumia 535 een budget smartphone is, kijken vele Windows Phone liefhebbers al enige tijd uit naar de introductie van deze telefoon. Het is namelijk de eerste Lumia smartphone met Microsoft branding. Na de overname van Nokia heeft Microsoft besloten om de Nokia Lumia smartphones voortaan onder de naam Microsoft Lumia op de markt te brengen.

Goede specificaties voor een budget toestel
De Lumia 535 heeft een 5 inch Gorilla Glass scherm met een resolutie van 960 × 540. Deze resolutie is in lijn met de budget smartphones van andere fabrikanten maar kan voor power users wat aan de lage kant zijn. Zowel aan de voor- als achterzijde bevindt zich een 5 megapixel camera waarbij de front-facing camera over een groothoek lens beschikt die bijzonder goed geschikt is voor het maken van selfies.

De Qualcomm Snapdragon 200 processor draait op 1.2Ghz en omdat het Windows Phone systeem heel goed is geoptimaliseerd verwacht ik dat de telefoon net zoals de andere Lumia’s soepel zal werken. Gelukkig heeft Microsoft de Lumia 535 uitgerust met 1GB ram geheugen waardoor je alle apps en games kunt installeren, dit in tegenstelling tot eerdere budgetmodellen waarbij de 512MB geheugen wel eens een struikelblok was.

Microsoft Lumia 535 achterkant en batterij

Dankzij de afneembare cover kan ook de batterij eenvoudig worden vervangen en ik verwacht dat je met de 1905 mAh accu zonder problemen de dag door zal kunnen komen.

Het is te hopen dat de Lumia 535 ook in Nederland als een dual-sim model zal worden uitgebracht. Ik heb nu enige tijd kunnen testen met de Moto G dual-sim en kan nu eigenlijk niet meer zonder. Het is ideaal om je privé en zakelijke gesprekken te kunnen scheiden en ook op reis is het ideaal om een lokale prepaid sim te installeren voor goedkope data.

Introductie en prijs
Hoeveel de Lumia 535 zal gaan kosten is nog even afwachten. Het is te hopen dat Microsoft haar lesje heeft geleerd van de veel te hoge introductieprijs van de Lumia 830 maar als deze rond de 100 euro zal gaan kosten denk ik dat het een absolute knaller zal worden.

De eerste reviews zijn heel positief, ben jij ook zo enthousiast over deze nieuwe Lumia? Mocht je overigens niet kunnen wachten, dan is de wat hoger gepositioneerde Nokia Lumia 735 een mooi alternatief.

Eén antwoord op “De Microsoft Lumia 535 komt eraan!”

  1. Kimberley schreef:

    Helemaal geweldig deze telefoon! Ik blijf wel een fan van de Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *