Genezen van het EEE PC virus

Asus EEE PCNa de Apple Macbook Air is de Asus EEE PC op dit moment de meestbesproken laptop. De EEE PC (Easy to Work, Easy to Learn, Easy to Play) is een unieke laptop met een gewicht van slechts 0.9 kg en een schermformaat van 7 inch met een resolutie van 800 x 480 pixels. Standaard is op de EEE PC Xandros Linux geïnstalleerd, maar met een beetje knutselwerk draait Windows XP er ook prima op. Dankzij de wel heel toegankelijke prijs leek het me de ideale laptop voor onderweg.

Al tijden ben ik op zoek naar een kleine laptop om overal naar mee te nemen en ik was daarom na veel online research van plan om een EEE aan te schaffen. Tot ik echter het afgelopen weekend in de winkel de EEE eindelijk in ‘levende lijve’ heb kunnen aanschouwen. Het is een verbazingwekkend stukje techniek, zó klein! Helaas betekent dit ook dat het toetsenbord wel erg klein is en voor mijn niet eens zo heel dikke vingers eigenlijk onbruikbaar. Ik had al mijn reserveringen over het kleine 7 inch scherm, maar het veel te kleine toetsenbord betekent dat ik definitief afzie van de aanschaf van een EEE.

Het aangekondigde 9 inch model heeft naast een groter scherm ook een groter trackpad, maar het toetsenbord heeft hetzelfde formaat. Dit betekent dat ik waarschijnlijk ook dat model aan me voorbij zal laten gaan.

Gelukkig zit de concurrentie niet stil, ik heb mijn hoop nu dan ook gevestigd op de hp 2133 die over een iets groter toetsenbord lijkt te beschikken én zal zijn uitgerust met een 9 inch scherm. Helaas zal de hp iets duurder zijn en ook standaard niet beschikken over een SSD harde schijf zoals de EEE.