Gebruik Microsoft Exchange Online zonder Sign In Client

Microsoft Exchange Online is een fantastische dienst en de opvolger, Office 365, wordt zelfs nog beter maar de verplichte Sign In Client software vind ik nogal vervelend. Daarom heb ik geprobeerd om Outlook te gebruiken zonder deze Sign In Client en na enig uitzoekwerk is dit me gelukt. Tip: Check voordat je de client verwijderd even je Exchange serverinstellingen!

Het enige probleem dat ik tegenkwam, was het feit dat Outlook mijn wachtwoord niet wilde onthouden, ondanks het feit dat ik de optie ‘Remember my credentials’ had ingeschakeld. De oplossing hiervoor is gelukkig eenvoudig:

Open de de Credentials Manager in Windows 7 en verwijder:
– SERVERNAAM.red002.local
Voeg het volgende toe:
– *.red002.local
– red002.mail.emea.microsoftonline.com
Vul als gebruikersnaam je email adres in. Het wachtwoord is je Exchange account wachtwoord.

Let er wel op dat je op deze manier je wachtwoord alleen kunt wijzigen via het Microsoft Online Services Administration Center.