Dell Studio XPS 7100 met AMD Phenom X6 processor

Inmiddels is mijn trouwe Dell Vostro al ruim 3 jaar oud en wordt het tijd om een opvolger te zoeken. Dankzij een supersnelle Kingston SSD drive van 128 Gb is mijn pc voor de meeste taken snel genoeg (voor games heb ik een PS3) maar het renderen van HD video duurt nogal lang en ook heb ik soms last van schokkend beeld.

Gezien mijn goede ervaringen met Dell heb ik besloten dat mijn nieuwe pc van hetzelfde merk wordt, wel zal ik waarschijnlijk kiezen voor een AMD processor in plaats van een Intel i7 omdat de AMD een stuk goedkoper is.

Ik heb mijn oog laten vallen op de Dell Studio XPS 7100 met AMD Phenom X6 processor, dit is een krachtige 6 core processor die zich prima kan meten met de snelle intel i7. De AMD Phenom II X6 1055T draait op een kloksnelheid van 2.8  GHz en in de turbo modus is dit maar liefst 3.3 GHz! Vooral bij programma’s die goed met de multicore functionaliteit om kunnen gaan is de 6 core processor supersnel. Ik denk dan ook dat mijn HD videorenderproblemen hiermee tot het verleden zullen gaan behoren.

Omdat ik een PS3 heb om op te gamen is de videokaart niet zo heel belangrijk voor mij. Eerlijk gezegd is het geluidsniveau van de fans op GPU mijn belangrijkste criterium. Ik denk dat ik zal kiezen voor de 1024MB ATI HD5770 Radeon videokaart. Eigenlijk veel te krachtig voor mijn doeleinden, maar ik hoop dat deze niet al te veel lawaai maakt. Met 8 Gb ram geheugen moet ik voorlopig vooruit kunnen (ik twijfel nog tussen 4×2 of 2×4 GB modules, wat is sneller/beter?).

Ik ben benieuwd of dit systeem stil genoeg zal zijn voor mijn gevoelige oren, maar van een beetje modden schrik ik gelukkig niet terug :) Ik zal dan ook waarschijnlijk de processor fan vervangen door een stiller exemplaar, een weerstand plaatsen op de aansluiting van de case fan en de harde schijf in een geluiddempende behuizing plaatsen. Uiteraard zal ik mijn Kingston SSD overzetten en zo kan ik voor 969 euro voorlopig weer vooruit!

2 antwoorden op “Dell Studio XPS 7100 met AMD Phenom X6 processor”

  1. Bryan schreef:

    Die Ati 5570 kun je ook zonder fan krijgen, is helemaal stil http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3584#ov

    1. Johan schreef:

      Oef, die heatsink ziet er wel heel groot uit! Ik denk niet dat deze zal gaan passen.

Reacties zijn gesloten.