Nieuwtjes van de Consumer Electronics Show in Las Vegas

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is een jaarlijks terugkerende beurs waar de grote electronica bedrijven hun nieuwe producten tonen. Gadget liefhebbers kijken maanden uit naar dit enorme evenement om de tentoongestelde televisies, computers en andere electronica te bekijken.

Gisteren is de CES 2012 van start gegaan, en zoals ieder jaar worden er weer honderden nieuwe producten getoond. Overigens is Apple niet op de CES te vinden en volgend jaar zal ook Microsoft er niet meer bij zijn.

Dit jaar staan vooral veel ultrabooks, apparaten met touch screens en televisies op de beurs. Omdat er zó ontzettend veel nieuwe producten worden getoond zal ik hier een paar opvallende bespreken.

Google TV-powered Sony televisies

Terwijl Logitech defintief de handdoek in de ring heeft gegooid, geeft Sony de Google TV een tweede kans. De eerste lijn van Google TV’s is niet echt aangeslagen maar Sony probeert het nu opnieuw met de NSZ-GP9 en NSZ-GS7. De apparaten zijn via een HDMI-aansluiting te koppelen aan een tv waarna de software van Google TV beschikbaar is. Het is dus niet nodig om een speciale televisie te kopen. Google TV is een platform dat tv en internet met elkaar verbindt.

Ultrabooks van Dell, hp en Samsung

Nu de netbook rage enigszins is overgewaaid, dient het volgende buzz-word zich aan. Intel zet in 2012 namelijk hoog in op de zogenaamde ultrabooks. Dit zijn dunne laptops, veelal zonder dvd drive, die niet alleen heel zuinig zijn maar ook nog eens behoorlijk snel. Hoewel andere fabrikanten het niet zullen toegeven, proberen ze met hun ultrabooks eigenlijk allemaal de MacBook Air te evenaren. De grote laptop fabrikanten zoals Toshiba, Asus en Acer hebben al een aantal ultrabooks in hun productengamma. Dell zal morgen een ultrabook aankondigen, terwijl hp gisteren de Envy 14 Spectre heeft getoond. De Samsung Series 9 laptop is werkelijk prachtig en heeft een mat(!) scherm met de fantastische resolutie van 1600 x 900 pixels.

Nokia Lumia 900 Windows Phone

Microsoft is weer op de weg terug op de smartphone markt. Vriend en vijand zijn het erover eens dat Windows Phone een revolutionair besturingssysteem is met een fantastische integratie van social media en cloud diensten. Doordat het trage Google Android systeem een snellere processor nodig heeft en nog niet iedereen begrijpt dat je door de cloud integratie niet zoveel geheugen op je telefoon nodig hebt, vinden sommigen de specificaties van de Windows Phones wat tegenvallen.

Om de spec-sheet een flinke boost te geven, heeft Nokia nu de Lumia 900 aangekondigd. Dit toestel heeft een 4.3-inch ClearBlack display én een front facing camera, de overige specificaties zijn gelijk aan de Lumia 800. Wie nog groter wil, kan overigens ook voor de HTC Titan II kiezen, dat toestel heeft namelijk een scherm van maar liefst 4.7 inch!

Lenovo IdeaCentre A720

Touch screens worden het helemaal in 2012. Dankzij de populariteit van tablets en smartphones met touch screens is het heel normaal geworden om je computer te bedienen door het beeldscherm aan te raken. Met de komst van Windows 8 later dit jaar, zal het nut van touch screens alleen nog maar toenemen.

Lenovo speelt met de IdeaCentre A720 all-in-one computer goed in op deze nieuwe trend. Het 27 inch grote scherm is aanraakgevoelig en zelfs helemaal plat te kantelen voor zoals de Microsoft Surface computer. Vanwege de beperkte resolutie van 1920 x 1080 pixels (de resolutie van de 27 inch iMac is 2560 x 1440) zal ik niet direct naar de winkel rennen zodra deze in April te koop is, maar het is zeker een mooi apparaat.

6 antwoorden op “Nieuwtjes van de Consumer Electronics Show in Las Vegas”

 1. Sjaak schreef:

  Ik ben nog niet overtuigd van het nut van een groter scherm voor de NOKIA telefoon. Omdat de Lumia 900 geen hogere resolutie heeft, is het grotere scherm alleen nuttig voor het bekijken van video’s en voor bejaarden die grotere letters willen :)

  1. Johan schreef:

   Haha! Voor mij hoeft zo’n groot toestel ook niet echt dus zodra de Lumia 810 (ik gok dat dat het modelnummer wordt) wordt uitgebracht waarbij alle kinderziektes van de 800 zijn opgelost, een front-facing camera is toegevoegd en het klepje voor de usb aansluiting verwijderd is ga ik meteen naar de winkel!

 2. Sameer schreef:

  tsss, en dan schrijf je nix over deze samsung wasmachine met wifi die ook op de ces staat? ;)

  http://www.engadget.com/2012/01/10/samsung-smarthome-wifi-washer-and-dryer-hands-on-video/

 3. SJOERDO schreef:

  Die Lenovo IdeaCentre A720 is wel cool idd, zo zou Apple de opvolger van de iMac ook moeten maken. Die muis bij het IdeaCentre kan dan weer ECHT niet, dat design is ver te zoeken :)

  De VIZIO PC lijn bevat ook prachtige design computers
  http://uncrate.com/stuff/vizio-pcs/

  1. Johan schreef:

   Wow, die VIZIO computers zijn echt heel mooi! Jammer dat ze geen specs vermelden en ze zullen vast super duur worden :(

 4. Wessel schreef:

  Heb nog niet echt het geld om dat nieuwe spul al te kopen :) Bij EP hebben ze nu een quiz waar je gratis laptops en tablets kan winnen. Misschien een tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *