Google Picasaweb nu met 1 Gigabyte gratis opslagruimte

Picasaweb LogoIk ben al een tijdje fan van Google Picasaweb. Met deze gratis dienst kun je heel eenvoudig online foto albums maken. De dienst is vergelijkbaar met Flickr, maar iets eenvoudiger opgezet en minder gefocust op het plaatsen van commentaren bij foto’s. Precies wat ik nodig heb, want ik wil gewoon een online foto album en ik heb helemaal geen behoefte aan commentaren van wildvreemden op mijn foto’s. Een mooie indicatie van het gebruiksgemak is overigens het feit dat mijn ouders zonder problemen de foto’s van mijn dochter kunnen bekijken :)

Toen ik gisteren inlogde zag ik tot mijn verbazing en blijdschap dat er weer een aantal verbeteringen zijn doorgevoerd:

– You now have 1GB (and counting!) of free storage.
– Search Picasa community photos

Ik vooral het “and counting” intrigeert me, ik ben benieuwd of deze opslagruimte net zoals bij Gmail automatisch blijft groeien. Voorheen was overigens slechts een magere 250 Megabyte gratis beschikbaar. Tegen betaling is het overigens nog steeds mogelijk meer opslagruimte te kopen (tot maar liefst 250 Gigabyte!).

Zoals ik al eerder zei ben ik niet zo geïnteresseerd in het delen van mijn foto’s. Ik heb dan ook aangegeven dat ik niet wil dat mijn foto’s automatisch worden geïndexeerd en doorzoekbaar zijn voor alle Picasa gebruikers.

Google integreert haar verschillende diensten steeds beter, er was al een koppeling met Gmail en nu worden ook de geuploade foto’s van mijn Blogger weblogs automatisch in Picasaweb weergegeven.

8 antwoorden op “Google Picasaweb nu met 1 Gigabyte gratis opslagruimte”

 1. Nick schreef:

  Ik prefereer toch flickr. Ook al is dat betaald. Flickr heeft tenminste een mooie API.

 2. Johan schreef:

  Daar heb je een goed punt. Google producten zijn inderdaad een stuk minder open dan echte web 2.0 sites als bijvoorbeeld Flickr.

 3. ton burgman schreef:

  Ik heb mijn webalbum geimprteerd naar mijn website.
  Bij het oproepen van mijn website kan iedereen mutaties of verwijdedren uitvoeren.
  Hoe kan ik dat beveiligen. Ik vind daar niets over.

 4. Johan schreef:

  Ik denk dat je nog ingelogd bent in Picasaweb. Sluit je browser eens en verwijder al je cookies, waarschijnlijk zal je dan geen wijzigingen meer kunnen maken.

 5. Tholl van G schreef:

  ik wil graag een web om mijn eigen foto’s te plaatsen voor familie’s en vrienden

 6. Tholl van G schreef:

  ja dan kan ik en mijn familie’s en vrienden foto’s met elkaar wisselen

 7. Boy Unger schreef:

  Het is prachtig dat de capaciteit is uitgebreid, maar ik zoek nu de mogelijkheid om albumnamen te wijzigen en om albeums te verwijderen van de site.
  Hoe?

Reacties zijn gesloten.