Word functioneel beheerder bij de Politie

Bij de Nationale Politie worden ruim 100 kleine en grote software applicaties beheerd. Sommige van deze applicaties hebben wel 50.000 gebruikers, je begrijpt dat het van cruciaal belang is dat alle systemen bereikbaar zijn.

Om alle systemen goed te laten werken beschikt de politie een team van functioneel beheerders. De mannen en vrouwen van de afdeling functioneel beheer geven advies bij het gebruik van de applicaties en zorgen er ook voor dat de gebruikerswensen in de techniek worden opgenomen en zo is zijn de functioneel beheerders de spin in het web van de ICT wereld.

De informatie in de politie systemen wordt niet alleen bij de opsporing gebruikt, maar is ook voor bij vervolging van cruciaal belang. Daarbij is het in strafzaken zeer belangrijk dat de informatie binnen de wettelijk gestelde termijnen worden aangeleverd. Dankzij de koppeling van de diverse informatiesystemen is het ook mogelijk om verbanden te vinden tussen zaken.

Naast PC-applicaties, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van mobiele apps waarmee agenten ook onderweg direct over informatie zoals kentekengegevens kunnen beschikken.

Als functioneel beheerder werk je niet alleen met de modernste IT techniek maar draag je bij aan het veiliger maken van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *